top of page
1F53062C-8E65-4410-828B-A47BCC78893E.jpg

Lise Nørgaards Roskilde

De fleste danskere kender tv-serien ”Matador” med familierne Varnæs og Skjern i den fiktive by Korsbæk. I 2017 vandt Roskilde en afstemning om at være "det rigtige" Korsbæk, og det er også her vi finder skulpturen, som ærer den folkekære journalist, forfatter og Matador-skaberen, Lise Nørgaard.

Lise er født, opvokset og gravsat i Roskilde. På denne byvandring passerer vi nogle af de steder i Roskilde, som har haft en rolle i hendes liv, og som har givet inspiration til hendes forfatterskab – ikke mindst TV Serien Matador.


Hun har ved flere lejligheder sagt, at ingen nulevende personer i Roskilde er inspiration til karakterne i Matador, men se om du stadig er af samme opfattelse, når du har været med på denne tur!


Turen findes i 2 længder. På den korte version (ca. 1,5 timer) bevæger vi os rundt i kvarteret omkring Algade, hvor flere bygninger stadig står som de gjorde dengang. På den lange version (ca. 2 timer) bevæger vi os lidt længere væk fra centrum af Roskilde og besøger bl.a. også Sankt Ibs Kirkegård, hvor Lise Nørgaard er gravsat.

bottom of page