top of page

Hvem er RoskildeGuides?

Vi er et netværk af passionerede guides fra lokalområdet, som elsker at formidle byens mange spændende historier. 

IMG_6536.JPG

Ejer og administration: Dorte Vistrup Madsen
Da Dorte flyttede til Roskilde for omkring 10 år siden, lærte hun selv byen at kende ved at vandre hver eneste gade, sti og hjørne af Roskilde. Hendes passion for vandring har bl.a. medført, at hun har været formand for DVL og har opsamlet et væld af lokal viden og gode historier undervejs. Dorte rejser som rejseleder på vandrerejser rundt om Europa.

Yndlingssted: Bænken ved Palæhaven og Danmarks smukkeste blomsterbed

Dorte guider på dansk og engelsk og er uddannet turistfører fra RUC. 

Screenshot 2022-01-19 at 22.06.54.png

Guide: Jørgen Spo Madsen

Jørgen kan kongerækken både forlæns, baglæns og stående på hovedet. Derfor er det helt naturligt, at han elsker at guide i Roskilde, hvor intet mindre end 39 konger og dronninger er lagt til hvile i domkirken.

Yndlingssted: Det kan kun være Roskilde Domkirke

Jørgen guider på dansk og engelsk og er uddannet turistfører fra RUC.

polly_davis_ude1.jpg

Guide: Polly Davis

Polly flyttede til Danmark fra England for omkring 20 år siden og har lige siden underholdt familie og venner fra udlandet med historier fra Roskildeområdet. Efterhånden har hun oparbejdet et stort lokalkendskab med en bred vifte af sjove og skæve historier, som hun elsker at dele med andre.

Yndlingssted: Ragnarok Museum i Musicon

Polly guider på dansk og engelsk og er uddannet turistfører fra RUC.

PXL_20220121_122605030_edited_edited.jpg

Guide: Eva Diekmann

Som uddannet økologisk landmand er Eva vild med naturen og med bæredygtig udvikling. Men hendes viden strækker videre end landbrug. En tur med Eva kan også komme omkring kunst, arkitektur, infrastruktur, mad, kulturpersonligheder og ikke mindst hvorfor Roskilde er det bedste sted at bo. 

Yndlingssted: Det gule palæ
 
Eva guider på dansk, engelsk og tysk og er uddannet turistfører fra RUC.

PXL_20211219_101626695.jpg

Guide: Orsolya Petrity
Oprindeligt fra Ungarn har Orsolya en passion for vikinger – og ikke kun dem fra TV serien. Hun er ekspert i forhistorisk tid, middelalderskrifter og har altid haft en stor kærlighed for Beowulf og alle sagnene fra Lejre.   
 
Yndlingssted: Skibsætning i Gammel Lejre​

Orsolya guider på Ungarsk, engelsk, dansk og tysk og er uddannet turistfører fra RUC.

hh.jpg

Guide: Henrik Holstein
Henrik er forfatter og foredragsholder. Han betragter historien som en perlekæde af anekdoter – det er jo derfor den er så underholdende.

Yndlingssted:  Inde i Domkirken under tårnene, dvs. formentlig dér, hvor Knud den Store og Ulf Jarl spillede skak for 1.000 år siden.

Henrik har i ni år guidet på dansk, engelsk og tysk på adskillige herregårde og fire kongelige slotte, samt ikke mindst Roskilde Domkirke.

dobbeltportræt.JPG

Guider: Sinne Lundgaard og Bjørn Petersen

 

Kulturgraverne, Sinne Lundgaard og Bjørn Petersen graver i Sct. Hans Hospitals kirkegårds og hospitalets kulturhistorie og naturhistorie.

De guider på ture om natur og kulturhistorie på Sct. Hans kirkegård med fortællinger og fælles samtaler.

De guider på dansk og engelsk, og har mange uddannelser; bl a kunstner, naturvejleder, dokumentarfilmsinstruktør og plejer.

bottom of page